MOL Group este un furnizor recunoscut de polimeri puri, aflat permanent în căutare de oportunități pentru a-și extinde lanțul valoric în segmentul petrochimiei către produse cu valoare adăugată mare. Pentru a atinge acest obiectiv, MOL își propune să maximizeze sinergiile cu portofoliul său actual de produse pe bază de polimeri, atât prin dezvoltarea din resurse proprii cât și prin achiziții, pentru a obține expertiză și capabilități de înaltă performanță în domeniul compușilor chimici pe baza de polimeri puri sau plastic reciclat. Odată cu achiziționarea Aurora, MOL Group își extinde portofoliul de produse datorită expertizei Aurora în ingineria de materiale plastice și materiale pe bază de polipropilenă reciclată.

Aurora – cu modelul său de afaceri și produsele sale inovatoare – completează într-un mod excelent portofoliul petrochimic actual al Grupului MOL și contribuie, de asemenea, la obiectivele sale de sustenabilitate. Aurora, cu unități de producție situate în apropiere de fabrici auto și clustere de conversie a materialelor plastice în Baden-Württemberg, Germania, are un model de afaceri unic în circuit închis. Aurora colectează deșeurile de plastic industriale, le reciclează și apoi perfecționează proprietățile materialului într-un plastic îmbunătățit care se potrivește cerințelor clienților din industria producătoare auto. Prin combinarea experienței Grupului MOL și a expertizei excepționale a companiei Aurora, obiectivul pe termen lung este acela de a accelera creșterea ulterioară pe piață, reducând totodată amprenta asupra mediului.

Achiziția este o altă etapă importantă în călătoria de transformare a Grupului MOL pentru a deveni principalul jucător în industria chimică din ECE, după parteneriatul cu APK german pentru reciclarea plasticului. Cu Aurora în portofoliu, Grupul MOL își poate crește amprenta în sectorul auto, un segment strategic pentru MOL, în timp ce răspunde nevoilor de produse mai sustenabile din partea clienților săi.

„Produsele Aurora pe bază de reciclare completează foarte mult linia noastră actuală de produse, subliniind eforturile tot mai mari de dezvoltare sustenabilă. Pe măsură ce ne dorim să consolidăm prezența Grupului MOL ca furnizor al industriei auto, realizăm că fabricarea de materiale compozite este o activitate cheie pe care dorim să o integrăm în portofoliul nostru de afaceri”, a declarat Ferenc Horváth, vicepreședinte executiv al MOL Group, responsabil pentru segmentul Downstream.

Agenții de rating de renume (de mediu, sociale și de guvernare), inclusiv Dow Jones Sustainability Indices (unde MOL este singurul membru european emergent), MSCI și Sustainalytics au confirmat eforturile MOL în domeniul sustenabilității și al tranziției la o economie cu emisii reduse de carbon.