Noul Tesla Model X nu este doar primul SUV electric, ci și cel mai rapid. Asta în ciuda faptului că această titulatură a fost deja arogată de cei de la Bentley cu al lor Bentayga prezentat cu doar câteva săptămâni în urmă la Frankfurt Motor Show. Datele anunțate de producătorul american arată că Model X, în varianta sa de top denumită P90D cu modul „Ludicrous” activat, accelerează de la 0 la 100 km/h în nu mai mult de 3,9 secunde. Asta în timp ce Bentayga face același lucru în 4,1 secunde. E drept însă că vehiculul britanic poate ajunge până la o viteză maximă de 301 km/h – grație motorului de 6.0 litri și 608 CP -, iar cel amercian la doar 250 km/h. Cert este însă că, în timp ce Bentayga – ca și alte SUV-uri cu performanțe uimitoare – consumă combustibili fosili și emit cel puțin 200 gr.CO2/km, Model X are emisii poluante zero. Desigur, asta dacă nu luăm în calcul modul în care a fost produsă energia electrică înmagazinată în baterii.

Model X va fi comercializat pentru început doar în versiunea „Signature” P90D (Performance All Wheel Drive) care dezvoltă 762 CP adunați din puterea motorului elctric poziționat în față (259 CP) și din cei suplimentari ai motorului din spate (503 CP). Autonomia mașinii este de maximum 400 km, iar la bord pot urca până la șapte persoane. Prețul acestei ediții limitate de lansare este de 128.000 de euro.

În varianta mai „cuminte”, 90D, Tesla Model X are o putere cumulată de 259 CP, iar accelerația 0 – 100 km/h necesită 4,9 secunde.

Conform prezentării făcută de Elon Musk, șeful Tesla, mașina depășește toate așteptările în materie de siguranță și nu mai puțin de 25.000 de clienți se află deja pe listele de așteptare cu avansul plătit. Onorarea acestor comenzi va dura între 8 și 12 luni.