„Numărul partenerilor mobilPay.ro a ajuns în doar un an de la lansare la 500, pe zona plăţii online prin card bancar”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem. Printre aceştia se numără emag.ro, okazii.ro sau computergames.ro, unele dintre cele mai accesate magazine online din România.

După un an de activitate, mobilPay.ro procesează aproximativ 15.000 de tranzacţii lunar şi mizează pe majorarea numărului acestora cu circa 15% de la o lună la alta pentru perioada următoare. De asemenea, valoarea plăţii medii prin mobilPay a crescut de aproximativ 6 ori într-un an. Astfel, dacă în luna octombrie a anului trecut valoarea medie era de aproximativ 30 de lei, în acest moment depăşeşte 180 de lei.

Creşterea numărului de parteneri la aproape 700 până la finele anului este motivată de cea mai recentă campanie mobilPay şi GarantiBank, prin care  comercianţii care îşi activează contul şi fac prima tranzacţie între 18 octombrie şi 31 decembrie 2010 vor beneficia gratuit de platforma de plăţi mobilPay, iar timp de 3 luni nu vor plăti nici un comision pentru tranzacţiile desfăşurate. De altfel, sistemul mobilPay de plată prin card a fost lansat împreună cu GarantiBank, fapt ce a permis, încă de la început, oferirea serviciului de plăţi în rate pentru magazinele online partenere prin folosirea cardului de credit BonusCard emis de GarantiBank.

“Parteneriatul cu GarantiBank a întarit poziţia noastră de jucător important în zona tranzacţiilor electronice dar şi pe cea de susţinători ai comerţului on-line, prin proiecte precum comisionul unic, indiferent de numărul de tranzacţii sau plăţile în rate”, a continuat Eram.

Pentru 2011, oficialul mobilPay estimează că numărul partenerilor se va dubla comparativ cu acest an.

“Dorim să creştem, dar, în acelaşi timp să ne consolidăm poziţia de furnizor independent de plăţi, cu o abordare unică prin care vom oferi o suită completă de funcţionalităţi. Vom redefini încă o dată această piaţă în care evoluăm extrem de dinamic. Avem un plan bine pus la punct, iar rezultatele vor începe să se vadă în foarte scurt timp”, a mai afirmat  acesta.

În prezent, mobilPay.ro este singura platformă locală ce pemite atât plata prin card, cât şi cea prin SMS. În ceea ce priveşte procentul tentativelor de fraudă prin mobilPay, Eram a adăugat că acesta a fost similar cu cel din întregul comerţ electronic din Romania, de sub 1% din tranzacţii. Cu toate acestea, nici una dintre tentative nu a reuşit să treacă de filtrele şi de departamentul anti-fraudă al mobilPay, facând din acesta unul dintre cele mai sigure servicii de pe piaţă.
SURSA: mobilPay.ro