Reteaua de magazine Mobexpert a deschis o actiune in instanta impotriva companiei Kika, pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala si concurenta neloiala.

Potrivit Mobexpert, motivul plangerii consta in folosirea de catre competitor a sloganului „Mii de idei pentru amenajarea dormitorului”, care copiaza „in mare masura” un slogan al Mobexpert „Mii de idei frumoase, care nu sunt neaparat scumpe”, inregistrat si protejat de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

Mobexpert a explicat ca folosirea acestui slogan de catre Kika „poate genera confuzie la nivelul consumatorilor”.

„Imi pare rau ca am fost nevoiti sa ajungem in acest punct. Respectam concurenta loiala si ne place sa credem ca functionam intr-o piata civilizata, in care regulile sunt respectate. Recunoastem traditia si experienta celor de la Kika. Tocmai de aceea, ne este imposibil sa acceptam utilizarea unor practici incorecte, care contravin flagrant regulilor competitiei loiale”, a declarat pentru Capital Online, presedintele grupului Mobexpert, Dan Sucu.

Potrivit acestuia, in momentul de fata procesul este in derulare, urmand ca detaliile cu privire la aceasta situatie sa fie anuntate „dupa pronuntarea instantei”.

Pana in momentul redactarii acestui articol, compania Kika nu si-a exprimat pozitia oficiala in privinta actiunii in instanta a Mobexpert.