Mobexpert, unul dintre cei mai mari retaileri români de mobilă, va deschide un nou magazin, în cadrul centrul comercial Sun Plaza din Bucureşti, în urma unei investiţii de 4 milioane de euro. Potrivit companiei, noul hipermagazin are o suprafaţă totală de 10.255 de metri pătraţi.

Deschiderea din Berceni extinde acoperirea reţelei Mobexpert şi în zona de Sud a Capitalei şi ridică la cinci numărul de hipermagazine operate de companie în Bucureşti.

„Cel mai mult ne interesează să ajungem noi cu magazinele acolo unde clientul îşi doreşte să ne găsească. Sunt peste patru ani de când ne străduim să ajungem şi în zona Berceni cu un magazin Mobexpert. Sun Plaza a fost oportunitatea pe care o aşteptam”, a declarat Dan Şucu, Preşedintele Grupului Mobexpert.

Hipermagazinul Mobexpert Sun Plaza preia formula celorlalte deschise anterior în Capitală în zonele Pantelimon, Militari şi Băneasa, respectiv unităţi cu suprafeţe cuprinse între 8.500 şi 13.000 de metri pătraţi, integrate pe platforme comerciale. Noua unitate va fi deschisă întreaga săptămână şi va fi deservită de o echipă operaţională de 70 de persoane.

Odată cu deschiderea hipermagazinului din Sun Plaza – Berceni, reţeaua Mobexpert din România se extinde la 10 unităţi.

Afaceri mai mici cu 30% în 2009

Afacerile Mobexpert au înregistrat în 2009 o scădere cu 30% în euro, de la de la 169 milioane euro, în anul anterior, la 115 milioane euro.

Estimările de anul trecut avansate de Mobexpert pentru 2009 prevedeau o scădere de maxim 10% a vânzărilor, în condiţiile menţinerii preţurilor produselor în lei la nivelul anului 2008. Situaţia din piaţă a condus, însă, la o scădere cu aproximativ 21% a vânzărilor în lei la nivelul întregului an 2009, comparativ cu anul 2008. Vânzările anuale din retail au scăzut cu 17% pe divizia de mobilier pentru casă şi decoraţiuni, în timp ce vânzările diviziei de mobilier pentru birou s-au contractat cu aproximativ 30%.

Pentru 2010, Mobexpert prognozează pentru divizia de retail menţinerea vânzărilor la nivelul din 2009, iar pentru zona de producţie estimează o revenire treptată a cererii pe pieţele externe pe fondul redresării economiilor occidentale.

Înfiinţat în 1993, grupul controlat de omul de afaceri Dan Şucu cuprinde zece firme pe zona de retail, opt fabrici de mobilă pe zona de producţie, şase firme de import şi trei firme de servicii (informatică, logistică şi proiectare-dezvoltare).