Moartea care a şocat o lume întreagă! N-o vor uita prea curând. A condus cu o mână de fier

Aceasta a murit de bătrânețe, în propria sa casă, la vârsta de 86 de ani. Assunta Maresca a fost cunoscută drept „Pupetta” (Păpușica – n.red.) deoarece a fost o femeie frumoasă în tinerețea ei.

Prima șefă a mafiei a devenit foarte cunoscută la vârsta de 18 ani, când l-a omorât pe ucigașul soțului ei în Napoli. La vremea respectivă, Assunta Maresca tocmai câștigase titlul de Miss. Proaspăt devenită regină a frumuseții, aceasta nu a stat pe gânduri și a decis să-și răzbune imediat soțul.

Cine era Assunta Maresca?

Assunta Maresca era fiica unui comerciant ilegal foarte cunoscut. La mijlocul anilor 1950, aceasta l-a urmărit pe Antonio Esposito, șeful Camorra care ordonase uciderea soțului ei, și l-a împușcat pe o stradă din Napoli, în plină zi. Aminitim că, la vremea respectivă, „Pupetta” avea 18 ani și era însărcinată în șase luni.

Anchetatorii credeau că la fața locului au fost mai mulți trăgători. Totuși, aceasta era dornică să-și stabilească statutul și să-și apere poziția în lumea interlopă din Napoli. Din acest motiv, a insistat că este singura responsabilă. În timpul procesului ei pentru crimă din 1959, Assunta Maresca a spus sfidător instanței că face din nou crima respectivă.

Maresca a născut în închisoare

Mai apoi, Maresca a născut în închisoare. După eliberare, 14 ani mai târziu, s-a reunit cu fiul ei, Pasqualino. În anii de după părăsirea închisorii, a jucat într-un film inspirat din viața ei și a deschis două magazine de haine în Napoli.

Totuși, viața ei privată a continuat să fie tulbure. S-a căsătorit la traficantul de droguri și traficantul de arme Umberto Ammaturo și au avut gemeni. Dar Ammaturo era gelos pe Pasqualino, care avea ambiții să se ridice în Camorra.

Când Pasqualino avea 18 ani, în ianuarie 1974, s-a dus să-l întâlnească pe tatăl său vitreg pe un șantier pentru pasajul din Napoli, însă nu s-a mai întors niciodată acasă. Atunci, mama lui bănuia că iubitul ei l-a ucis pe băiat și i-a îngropat trupul în ciment.

Potrivit relatărilor oferite pentru The Guardian într-un interviu din anuș 1995, Maresca și-a întrebat iubitul ce s-a întâmplat cu fiul, însă susținea că nu știe. O ceartă a fost iminentă însă aceasta nu l-a părăsit, deoarece gemenii erau o prioritate pentru ea.