Mircea Emil Băluș, poreclit „Mircea Nebunu„, liderul Clanului Sportivilor, a fost prins în Italia la sfârşitul săptămânii trecute.

În prezent sunt în desfăşurare procedurile pentru ca liderul Clanului Sportivilor să poată fi extrădat, au precizat surse din Poliţie,  potrivit Digi24.

Mircea Băluș, liderul Clanului Sportivilor, una dintre cele mai violente grupări interlope, a fugit din România pentru a scăpa de închisoare. La mijlocul lunii noiembrie, Mircea Emil Băluș a fost condamnat definitiv pentru infracțiuni la regimul circulației, respectiv conducere fără permis.

Liderul Clanului Sportivilor a fost dat în urmărire generală, aşa cum reiese dintr-un anunţ publicat pe site-ul Poliţiei Române.

„Împotriva numitului Balus Mircea Emil, Judecătoria Arad a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 943 din dată de 16.11.2021 fiind condamnat la 1 an și 1 luna închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii la regimul circulației.”, se arată pe site-ul poliției.

Mircea Nebunu, pe numele său real Mircea Emil Băluș, a fost eliberat condiționat după o condamnare de 9 ani.

Dosarul în urma căruia a fost condamnat a fost deschis de polițiștii de frontieră de la Nădlac, unde Mircea Nebunu a prezentat un permis de conducere fals, cumpărat din Ucraina.

Scandal în clanul Sportivilor

Marius Alecu, cunoscut ca Bebino, a răbufnit, zilele trecute, pe o rețea de socializare. I-a cerut lui Mircea Nebunu să accepte provocarea lui la luptă.

Dacă Mircea Nebunu va accepta, în urma „meciului” s-ar putea stabili definitiv cine e șeful în gruparea Sportivilor și cine dirijează totul în Sectorul 4, potrivit Spynews.ro.

Bebino a fost săltat dintr-o clinică de chirurgie estetică și, după o noapte în arest şi ore în şir de dat explicaţii, a făcut un atac de panică. Procurorii au chemat ambulanţa şi interlopul a primit îngrijiri medicale câteva minute.

În faţa camerelor de filmat, Bebino şi-a scos bluza de pijama şi a dat semnalul răzbunării: „Mircea Nebunu ne-a legat!”.

Recent, Bebino a fost trimis în judecată, alături de alți doi infractori periculoși, pentru lipsire de libertate – faptă comisă asupra unor martori din dosarul în care el este acuzat de tentativă de omor.

„Acuzaţiile nu prezintă relevanţă şi nu au absolut deloc substanţă. Clientul meu a obţinut în fond soluţia de achitare. Acel martor a fost prezent la incidentul din Tei-Toboc aproximativ 3 secunde. Declaraţia sa e o declaraţie corectă care reflectă adevărul, este favorabilă clientului meu”, spune avocatul lui Marius Alecu, despre acuzațiile procurorilor.