Fostul premier PSD a făcut acest apel la partidele din opoziție, printr-o postare pe contul său de Facebook, în condițiile în care proiectul Legii pensiilor a intrat în dezbaterea Camerei Deputaților, Cameră în care PSD și ALDE au pierdut majoritatea la începutul acestei săptămâni.

„AAD (Alianța Anti-Dragnea) s-a format ad-hoc în Camera Deputaților din: reprezentanții Pro România, deputați PSD și de la minorități care însă nu sunt de acord cu abuzurile lui Dragnea și din deputații partidelor de Opoziție! AAD poate acum să obțină un mare succes pentru toți pensionarii în lupta cu Guvernul actual”, scrie Ponta, citat de Digi 24.

Acesta precizează că deputații Pro România au depus deja un amendament potrivit căruia „toate prevederile legii privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019!”.

„1. Dacă există bani la buget pentru măririle promise de Guvern atunci trebuie dați imediat. Părinții și bunicii noștri au dreptul să primească imediat pensii mai mari care să compenseze inflația și creșterile uriașe de prețuri. 2. Dacă nu există bani în buget în 2019 atunci cu siguranță nu au cum să existe nici în 2021 (cum au promis după alegeri). Nu trebuie să acceptăm ca părinții și bunicii noștri să fie mințiți și manipulați de o gașcă de hoți ticăloși”, mai scrie ex-premierul PSD.

Ponta amintește și de ordonanța de urgență pe care ar putea-o adopta în ședința de astăzi Guvernul Dăncilă, ordonanţă prin care se introduc măsuri de austeritate, inclusiv îngheţarea măririi veniturilor bugetarilor şi amânarea majorării punctului de pensie până la 1 septembrie 2019.

„Dacă vor să adopte și legea pensiilor ‹pe hartie› doar ca să mintă oamenii și să îi amâne intrarea în vigoare, deputații AAD trebuie să se opună!”, mai scrie Ponta. El arată și că „AAD a declanșat încă de miercuri un proces de însănătoșire a Parlamentului prin schimbarea din funcție a lui Dragnea și a acoliților săi”.

Luni, patru parlamentari social-democraţi au decis să părăsească formaţiunea condusă de Liviu Dragnea. Calculele Digi 24 arată că, în acest moment, alianța PSD-ALDE nu mai deține majoritatea în Camera Deputaților.