Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a declarat marţi că este imposibil să îşi mai dea demisia, din moment ce a demarat o procedură parlamentară pentru demiterea sa, dar este conştient de faptul că mandatul său la conducerea instituţiei se apropie de sfârşit, potrivit digi24.ro. „Am zis că nu-mi dau demisia, iar acum cred că ar fi şi imposibil să-mi dau demisia, din moment ce există o procedură parlamentară. Aştept ca această procedură să îşi producă efectul. De fapt, nu cred că mai e nicio diferenţă”, a spus Negriţoiu, într-o declaraţie în faţa jurnaliştilor. 

Şeful ASF a menţionat că instituţii precum ASF sau Banca Naţională a României (BNR) trebuie să ăşi păstreze independenţa în faţa politicienilor, aşa cum prevede şi legea. 

„Autorităţile de supraveghere financiară sunt organizate ca să limiteze interferenţa politicului în acţiunile de zi cu zi. Sunt în această situaţie banca centrală, care are şi supravegherea sectorului bancar, şi Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru sectoarele nebancare”, a afirmat Negriţoiu, potrivit digi24.ro.

Declaraţiile şefului ASF vin după ce patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite într-o şedinţă comună luni, au votat aproape în unanimitate revocarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, iar preşedintele Comisiei Economice a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anunţat demararea efectivă a procedurii de demitere. Propunerea urmează să fie votată într-o şedinţă comună în plen, cel mai probabil săptămâna viitoare.