Acesta a spus că misiunea va dura două săptămâni şi că nu are legătură cu programul de restructurare derulat de instituţie cu Banca Mondială. 

Potrivit datelor ANAF, în 2014, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a administrat 2.484 de societăţi comerciale din întreaga ţară. 

O misiune tehnică a FMI a sosit miercuri în România, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) fiind singura instituţie vizată de experţii Fondului. 

În data de 17 iulie, şeful de la Finanţe a reiterat că acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană rămâne în picioare până în luna septembrie, iar România trebuie să profite de perioada rămasă pentru a îndeplini cât mai multe angajamente asumate cu partenerii internaţionali. 

"Acordul cu organismele financiare internaţionale nu se rupe, el rămâne aşa cum este până în septembrie şi acest lucru a fost menţionat şi la Comisia Europeană în această săptămână. România trebuie să profite de perioada rămasă până în septembrie pentru a îndeplini cât mai multe angajamente asumate cu partenerii internaţionali şi a făcut acest lucru. Dau un singur exemplu, care a creat anumite costuri în rândul populaţiei: preţul la gaze. Guvernul României îşi respectă angajamentele. A luat decizia de creştere a preţului la gaze la 1 iulie exact aşa cum era asumat în calendarul asumat în faţa Comisiei Europene", a subliniat Teodorovici. 

În ceea ce priveşte posibilitatea încheierii unui nou acord, şeful de la Finanţe a menţionat că încă nu s-a discutat, dar ar putea fi analizată "după ce acesta se va finaliza".

AGERPRES