Programul EU Gateway a fost inițiat de către Comisia Europeană și are ca scop susținerea companiilor din Uniunea Europeană în procesul de intrare pe anumite sectoare de înaltă tehnologie și design.

„Programul EU Gateway reprezintă o oportunitate pentru firmele românești specializate în tehnologii utilizate în domeniul construcțiilor care pot beneficia, prin intermediul acestuia, de șansa de a pătrunde pe piața niponă”, spune Ioana Vădan, Consultant în cadrul Deloitte Consultanță, coordonatorul acestei etape din program.

Termenul limită de aplicare este 21 februarie 2014, iar misiunea economica este programată pentru perioada 7-11 Iulie 2014. Programul a fost structurat pe şase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a şase ani, până în 2014.

Procesul de aplicare constă în două etape: în primul rând, companiile completează un formular exprimându-și interesul față de proiect, urmând ca analiștii Deloitte să determine gradul de eligibilitate al companiei. Apoi, dacă firmele corespund cerințelor, trec la a doua fază, completând un formular de aplicare.

Întregul proces se desfășoară online. Companiile eligibile trebuie să aibă sediul în Uniunea Europeană şi să aibă o activitate pe piaţă de cel puţin cinci ani. Alte criterii de selecţie sunt acţionariatul european majoritar sau de 100%, precum şi o cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficient de mare astfel încât să garanteze intrarea pe pieţele din Japonia. Companiile trebuie de asemenea să facă dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel internaţional şi să aibă o strategie de afaceri solidă pentru penetrarea pieţei asiatice.

 

Te-ar putea interesa și: