Potrivit ziaruldearges.ro, locuitorii din Corbi, Corbeni, Lereşti, Rucăr, Domneşti, Aninoasa, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Bughea de Jos, dar și alte zone s-au trezit cu locuințele atacate de urși.

Sursa citată precizează că animalele rupeau gardurile sau uşile grajdurilor omorând sau doar mursecând oi, vaci, capre, porci şi chiar cai. Din disperare și pentru a nu-și pune viața în pericol, cetățenii au cerut în mod repetat intervenția autorităților legale.

Totodată, primarii au cerut și ei soluții cât mai urgente în acest sens. În final, în 19 august, a apărut ordin care prevede aprobarea derogării pentru unele specii de animale sălbatice.

În baza acestui ordin, la Corbi, satul Jgheburi, autoritățile au intervenit imediat. Mai exact, este vorba despre un urs care a fost încadrat în categoria animalelor agresive și a fost împușcat ulterior. Se pare că acesta se afla la acel moment în apropierea unei ferme de animale şi a mânăstirii Corbii de Piatră, oamenii solicitând de urgență intervenția autorităților.

Un alt urs a fost împușcat în România

Duminică, a fost recoltat (împuşcat) un al doilea exemplar de urs. Potrivit unei informări transmise de Direcția Silvică Argeș, ursul ar fi fost împușcat în cursul serii de duminică, fiind parcuși toți pașii legali în acest sens.

„Ursul a fost împușcat aseară (duminică, n.r.) la Corbeni, după o monitorizare temeinică. Au fost parcurși toți pașii legali și s-a aprobat recoltarea exemplarului de urs brun de pe raza fondului cinegetic nr. 5 Arefu. Împușcarea a fost realizată de către specialiștii Direcției Silvice Argeş.

În termen de şase zile de la data împușcării, direcţia are obligația să transmită Agenției Județene pentru Protecția Mediului un raport asupra fiecărei acțiuni derulate în baza derogării obținute, însoțit de copia autorizației de vânătoare”, precizează reprezentanţii instituţiei.

Sursa citată mai precizează că ursul împușcat în cursul serii de duminică seară avea peste 20 de ani şi mai mult de 150 kg greutate.