Miro Radici AG, actionarul majoritar al companiei Steilmann, va investi peste 20 de milioane de euro in Romania in urmatorii trei ani pentru deschiderea a 100 de magazine de imbracaminte, si va imbogati porfofoliul companiei Steilmann, preluata anul trecut, cu branduri originale din Germania, au anuntat miercuri reprezentantii companiei. Cifra de afaceri a Miro Radici in 2006 a atins nivelul de 900 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de anul 2005, profitul net al companiei situandu-se la 27 de milioane de euro. Pentru anul 2007, divizia de imbracaminte a Miro Radici estimeaza o cifra de afaceri de un miliard de euro.

“Am preluat grupul Steilmann datorita faptului ca am fost convins de pozitia strategica a brandului in aceasta zona. Steilmann va ramane principalul brand al Miro Radici AG in zona Europei”, spune Michelle Puller, CEO Miro Radici.

Reprezentantii companiei au declarat ca restructurarea Steilmann, proces care a inceput la momentul preluarii, a decurs bine si ca investitiile programate in Romania reprezinta un pas foarte important pentru internationalizarea brandului. “Suntem pozitionati foarte bine in sud-estul Europei unde pot spune ca suntem printre primii trei jucatori ai pietei de textile. Brandul Steilmann va consolida pozitia Miro Radici in Europa”, a mai spus Puller.

Steilmann detine in Romania cinci fabrici de productie a textilelor unde lucreaza aproximativ 1.500 de angajati. Pe partea de retail, Steilmann este prezent in Romania prin 56 de magazine. In urmatorii ani, potrivit companiei, exista posibilitatea extinderii centrelor de productie in estul si centrul Europei, dar pentru moment Romania este principala atractie a companiei datorita costurilor mici cu forta de munca. Fabricile Steilmann sunt localizate in Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Craiova si Sibiu. Cea mai mare parte a productiei Steilmann se realizeaza in sistem lohn si se livreaza la export.

“In Romania, cota de piata a Steilmann in 2006 a fost de 10%, iar magazinele noastre au fost frecventate in medie, pe luna, de peste 20.000 de clienti”, estimeaza Romeo Pomponiu, director general Steilmann.

Steilmann a fost preluata la sfarsitul anului 2006, de catre compania germana Miro Radici AG, care face parte din grupul cu acelasi nume fondat in 1994 la Dortmund, in Germania. In portofoliul grupului se mai afla si compania Miro Radici Textile&Energy, producator de fire si fibre sintetice. Activitatile Miro Radici AG se desfasoara in state precum Italia, Turcia, Moldova, Letonia sau Bangladesh, iar sectoarele de baza sunt moda, productie textile si retail textile. In unitatile Miro Radici lucreaza peste 3.000 de angajati.

Sursa: Capital 14 Martie 2007