Vestea a fost anunţată pe site-ul oficial al clubului din Sankt Petersburg: “Conducerea lui Zenit a luat decizia de a pune capăt mai devreme înţelegerii dintre club şi Mircea Lucescu, conform ProSport, citat de mediafax.ro.

“Antrenorul român a preluat echipa alb-alabastră pe 24 mai 2016 şi a câştigat SuperCupa Rusiei. Sub comanda sa, echipa a ajuns în fazele eliminatorii ale UEFA Europa League şi a obţinut locul trei în campionatul Rusiei”.

“Zenit îi mulţumeşte domnului Mircea Lucescu şi staff-ului său pentru munca depusă şi îi urăm domnului Mircea Lucescu mult succes în carieră”, scrie fc-zenit.ru.

Mircea Lucescu a avut un sezon tumultuos la clubul din Sankt Petersburg şi s-a vobit în dese rânduri despre o despărţire a antrenorului român de Zenit. Echipa a terminat doar pe locul trei în campionat, înafara locurilor de Champions League. Nici în Europa lucrurile nu au stat mai bine, după ce Anderlecht a eliminat Zenit chiar în prima fază eliminatorie din primăvara europeană.

Adus la Sankt Petersburg pentru a recunostrui o echipă bătrână, rămasă fără vedete la începutul sezonului, Mircea Lucescu a condus-o pe Zenit în 41 de meciuri, dintre care a câştigat 26, a pierdut opt şi a remizat în şapte, despărţindu-se de ruşi cu o medie de 2,07 puncte per meci.