Eroare de proporții apărută în presa autohtonă. Unul dintre site-urile de știri politice a anunțat faptul că Mircea Geoană a fost înlăturat din funcția de secretar general adjunct al NATO.

Mircea Geoană rămâne în conducerea NATO!

Acesta este un fake-news. Conform informațiilor de ultimă oră, fostul ministru de Externe, dar și candidat la președinția României rămâne în conducerea Organizației Nord-Atlantice.

Acestuia i s-ar fi reproșat, conform celor de la national.ro faptul că s-ar fi declanșat de urgență procedurile de reeavaluare a avizelor de securitate și că nu ar mai fi avut ”security clearance ”, necesar pentru a participa și reprezenta NATO la diverse întâlniri strategice de cel mai înalt nivel!

Se mai spune că prima lovitură pe care Mircea Geoană a încasat-o din plin a fost chiar zilele acestea, când românului i-a fost retrasă onoarea de a reprezenta NATO la Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene. de fapt, la această reuniune a participat chiar Jens Stoltenberg, conducătorul Alianței.

Mai mult, chiar și cei de la NATO au ieșit, pe cale oficială, și au dezmințit informația că Mircea Geoană ar fi fost trecut pe linie moartă.

Mircea Geoană a ajuns în funcția de secretar general adjunct al Organizației Nord Atlantice acum mai bine de un an, pe data de 17 iulie 2019. De altfel, geoană are o carieră lungă de ambasaddor sau ministru de Externe. Chiar în 1990 a fost numit referent în ministerul de Externe în Guvernul Roman, pe relația cu Franța. În 1991, Geoană a ajuns directorul Direcției Afaceri Europene.

Mai mult, șase ani mai târziu, în 1996 a fost numit ambasadorul României în Statele Unite. În cariera politică nu a reușit. A pierdut de puțin bătălia pentru przidențiale în 2009, atunci cân a fost învins de candidatul Dreptei pe atunci, Traian Băsescu.