Mircea Badea l-a atacat dur pe Dan Barna după ce acesta a susținut că ancheta Rise Project ce-l vizează e una la pont. Concret, cei de la Rise Project au dat publicității înregistrări cu Dan Barna din ședința de partid în care s-ar fi spus că ”dacă intrăm acum la guvernare, validăm PNL, ceea ce înseamnă, pentru ei, Raiul pe Pământ. Prefer să rămână Guvernul Dăncilă încă trei luni, decât să se întoarcă PSD vioara întâi”.

Imediat USR a publicat, pe Facebook, înregistrarea ședinței, iar Dan Barna a susținut că ancheta Rise Project a fost pornită la pont.

În context, Mircea Badea s-a înfuriat și a dat de pământ cu Dan Barna. El s-a întrebat retoric ce importanță are dacă e la pont „sau la Ponta sau la ping-pong”.

„Ce importanță are cum e pornită ancheta, important este dacă e pe bune sau nu. Adică, sunt minciuni în anchetă sau nu? Dacă ar fi fost, ar fi spus Dan Barna că sunt minciuni, nu e adevărat, dar el ne-a spus că e pornită la pont. Deci pontul era real sau…? Cum să spun dl Barna, dvs. aveți un fetiș cu pârnăile, pare că vă excitați la cuvintele pârnăi, cătușe, cuvântul penal. E ca și cum o anchetă ar porni de la un denunț. Cum o anchetă penală poate porni de la un denunț, așa o anchetă jurnalistică poate porni de la un pont. Ce ziceți de această frază, dl Barna? Important e dacă există probe în ancheta penală sau dacă în cazul anchetei jurnalistice sunt sau nu minciuni în urma acelui pont primit.”, a comentat Mircea Badea.