Victor Costache era ministru din luna noiembrie. Momentan nu se știu motivele pentru care a luat această decizie și nici cine îl va înlocui. Rămâne de văzut și dacă nu se va răzgândi, însă în acest moment declarația este una fermă.

Cine este Victor Costache

Victor Costache este unul dintre puținii români, complet atipici. A plecat din țară doar pentru ca zece ani mai târziu să revină și să aplice tot ce a învățat în străinătate, contribuind astfel la dezvoltarea medicinei în România.

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași în anul 1999, iar un an mai târziu a plecat în Franţa, pentru a învăța de la cei mai buni. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică, a lucrat în șase țări diferite, iar în anul 2014 a revenit în România, la Sibiu, unde a fondat cel mai modern centru de chirurgie cardiovasculară, la Polisano.

Nu de puține ori, el a reușit imposibilul, adăugând nu doar speranță, ci și viață pacienților cărora nimeni nu le-a dat nicio șansă. Revenit în România, Victor Costache nu a stat deoparte, operând pacienți doar la Polisano, ci s-a implicat activ în dezvoltarea medicinei, făcând demersuri peste demersuri către ministerul Sănătății pentru ca oamenii să beneficieze de condiții mai bune în domeniul sanitar.

Deși în Franța a fost primit în prestigioasa Academie Națională de Chirurgie, în România, deși a încercat din greu, nu a reușit să fie primit într-un spital de stat să opereze.