"Eu cred că putem spera cu certitudine ca în primăvara anului 2016, să ne ducem de la Cluj sau chiar de la Târgu Mureş până la Nădlac şi în 2016, toamna târziu, sau 2017 devreme, să ne ducem şi de la Târgu Mureş la Borş. Prioritare rămân însă transcarpaticele şi mă voi ocupa foarte serios de îndată ce termin toate chestiunile legate de Master Plan, de legăturile Craiova-Piteşti-Sibiu şi o legătură Moldova Bacău – Braşov sau mai la nord de Bacău-Braşov. O să vedem ce ne rezultă din calculele şi documentele pe care le va conţine varianta finală a Master Planului", a afirmat Ioan Rus.

El a trecut în revistă şi stadiul lucrărilor pe mai multe tronsoane de drum.

"În acest moment, pot să vă spun cu certitudine că pe Sebeş-Turda sunt rezolvate toate problemele. (…) Pe Suplacul de Barcău-Borş cred că în următoarele două săptămâni vom avem şi câştigătorul şi toate termenele de contestaţii depăşite, în consecinţă vor putea începe lucrările. Pe Nădăşel – Mihăieşti – Suplacul de Barcău sper ca până în primăvară să fie toate problemele rezolvate. Pe Orăştie-Săliştea în următoarele două săptămâni inaugurăm. (…) Câmpia-Turzii – Ogra -Târgu-Mureş este în curs de rezolvare, o vom avea şi pe aceasta până la sfârşitul anului încheiată cu toate subiectele", a detaliat Ioan Rus.

Potrivit acestuia, Master Planul pe transporturi o să suporte câteva modificări, iar în termen de două săptămâni ar urma să fie adoptat de Guvern.

"Până la sfârşitul acestei săptămâni vom avea din partea Comisiei care se ocupă cu acest lucru în minister sinteza concluziilor rezultate în urma dezbaterii publice pe Master Plan. Faţă de iniţial o să fie unele schimbări pozitive, fiindcă rolul dezbaterii publice acesta este, să ţinem cont de diverse opinii, puncte de vedere care sunt pertinente, urmând ca săptămâna viitoare aceste concluzii să le negociem cu firma care s-a ocupat de Master Plan, să modificăm cei de modificat şi în următoarele două săptămâni să reuşim să introducem în guvern Programul Operaţional privind Infrastructura de toate tipurile – rutieră-feroviară, navală, aeriană – în România. Începe să se profileze un document care rezolvă mare parte din problemele pe care România le are în ce priveşte infrastructura de transport, urmând ca Guvernul să aprobe acest document şi să-l depună şi la Comisia Europeană, să avem şi avizul lor pe documentul final", a completat Ioan Rus. AGERPRES