'Un alt capitol pe care îl tratăm cu atenţie la nivel de minister îl constituie deblocarea anumitor proiecte care au fost, dintr-un motiv sau altul, blocate din cursul lor normal, unele neintenţionat, cele două pasaje de la Arad aflându-se pe listă. Cele două proiecte care fuseseră iniţial respinse de ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice) au fost retransmise cu documentaţia refăcută. La unul dintre ele documentaţia a fost validată, documentaţia pentru pasajul peste linia de cale ferată Arad – Bucureşti va fi deschisă pe 25 ianuarie, al doilea proiect fiind şi el în proces de validare şi, din câte cunosc, nu ar fi observaţii mari, astfel că şi acest proiect are şanse de a fi validat, astfel că şi aici se vor putea deschide documentaţiile în curând', a declarat ministrul Costescu.

Ministrul a spus că atât la pasajul peste linia ferată Arad-Bucureşti (realizat în proporţie de 29%), cât şi cel peste liniile Arad-Curtici şi Arad Oradea (cu procent de realizare de 70% lucrările vor putea începe în primăvara anului viitor.

'Suntem pregătiţi să începem lucrul la cele două pasaje, sunt bani alocaţi în buget., aşteptăm doar desfăşurarea licitaţiilor de lucrări. Pasajul care este realizat în proporţie mai mare poate fi finalizat ca lucrare, până la finele anului viitor, iar la celălalt lucrările vor dura mai mult cu câteva luni, urmând ca lucrările să se încheie în primăvara anului 2017', a mai adăugat ministrul Dan Costescu.

SURSA: Agerpres