”Faptul că acest consorţiu a reuşit în doar patru luni să termine problemele cu arheologia şi lucrările pentru deminare arată că s-au mişcat destul de bine. Mă aştept ca în luna mai să se toarne asfalt şi sper ca în curând să rezolvăm şi problema cu pădurea neexpropriată din zonă”, a spus oficialul.
Constructorul s-a plâns cu ocazia vizitei ministrului că lucrările la primul tunel de autostradă din ţară, care va avea o lungime de 340 de metri, situat în zonă, au fost întârziate de dificultăţile întâmpinate pentru exproprierea unei porţiuni de pădure. Totodată, potrivit Agerpres, ministrul a precizat că este mulţumit de ritmul lucrărilor şi a dat asigurări că problema cu exproprierea pădurii va fi rezolvată în maximum două săptămâni, urmând ca hotărârea de guvern pentru acest demers să intre pe ordinea de zi la viitoarele şedinţe ale executivului.
”Ritmul bun al acestei lucrări este demonstrat de faptul că au reuşit să cheltuiască avansul pe care l-am trimis deja spre rambursare la Comisia Europeană, în valoare de 17 milioane euro, alături de alte cheltuieli pe care le-am trimis spre decontare”, a punctat Nazare.
Oficialul a mai spus că toate loturile de autostradă începute anul trecut, inclusiv tronsonul vizitat sâmbătă, vor fi monitorizate atent iar cine nu respectă termenul de finalizare, aprilie 2013, va fi penalizat. Lotul 4 al autostrăzii Sibiu – Orăştie are o lungime de 16,2 kilometri (Sălişte – centura Sibiu), valoarea contractului fiind de 116 milioane de euro.