"Sunt adeptul autostrăzilor dar, în acest moment, putem vorbi despre autostrăzi transcarpatice încă vreo câţiva ani, dacă vrem să vorbim despre asta, sau putem intra într-un program pas cu pas de rezolvare a problemelor de la drumuri transregionale la drumuri expres, rapide, cu patru benzi, care nu trec prin localităţi, care au traseu de autostradă, iar generaţia următoare de miniştri va face autostrăzi, căi ferate la 120 – 160 de kilometri pe oră, cu care să creştem', a afirmat Ioan Rus.
El a reamintit problemele economice pe care România le are în estul ţării.

'Acolo există potenţial uman, dar este foarte complicat să faci o fabrică de cămăşi sau de şuruburi la Vaslui, în contrapartidă cu Aradul, care este în partea de vest a ţării. Pentru că de la Vaslui la Arad te costă un leu în plus fiecare şurub, transportul, plus riscurile', a explicat ministrul Transporturilor.

Ioan Rus a vorbit şi despre dificultăţile cu care se confruntă Dacia Renault din cauza infrastructurii precare din partea de sud-vest a ţării.

'Avem cel mai mare producător şi exportator român în zonă care are probleme grave în a-şi transporta şi valorifica marfa către beneficiar, din cauza insuficientei dezvoltări a infrastructurii, care ar trebui să fie suport pentru el', a arătat Ioan Rus.
Şeful de la Transporturi a subliniat că, în acest moment, România are la dispoziţie, pentru prima dată, un Master Plan în Transporturi, care va fi pus în dezbatere publică, iar apoi ar trebui să se transforme într-un program operaţional al României, cu termene concrete de execuţie a proiectelor prevăzute.

'Master Planul General pentru Transport este un document integrat şi stă la baza planificării a tot ceea ce noi vom face de aici şi până în 2030. Sigur, cu nevoia 100% ca din trei în trei ani sau din cinci în cinci ani să îl refacem pentru că vor fi lucruri pe care în secunda aceasta le-am anticipat insuficient', a spus ministrul Transporturilor. AGERPRES