„În general, în lunile de vară, Bucureştiul, şi nu numai, se confruntă cu o majoră criză de sânge. Este vorba de perioada concediilor, sunt multe accidente rutiere, sunt operaţii planificate, astfel încât nevoia de sânge este foarte mare, iar numărul donatorilor scade. În mod normal, pentru a asigura necesarul de sânge în Bucureşti, ar fi nevoie de 300 – 400 de donatori pe zi. Azi dimineaţă, până la această oră, erau înscrişi 140, ceea ce e absolut insuficient. Asta înseamnă foarte multe probleme, de aceea prezenţa mea aici împreună cu doamna director e practic un semnal de alarmă şi o rugăminte pentru cei care pot să doneze să o facă", a spus Sorina Pintea în timpul unei vizite la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Ea a precizat că în toată ţara există această problemă în perioada de vară, dar cel mai acut se resimte în Bucureşti. 

Întrebată de jurnalişti ce se poate face pentru a rezolva problema, ministrul a declarat: „În primul rând, oamenii să vină să doneze, în al doilea rând, cei din centrul de transfuzii, cu ajutorul nostru, vor porni cabinetele mobile de recoltare". Pintea a afirmat că din punct de vedere legislativ este posibil să fie nevoie de câteva modificări, la care se lucrează în prezent. Ministrul a mai spus că propunerea de modificare legislativă face referire la reorganizarea sistemului de transfuzii din România, a centrelor de transfuzii judeţene. 

"În acest moment există centre de transfuzii judeţene. Vom stabili opt centre de transfuzii pe regiuni de dezvoltare, pe care ulterior le vom transforma inclusiv în centre de colectare a plasmei (…). Când spuneam de reorganizare mă refeream inclusiv la faptul că vom putea aduce personal, adică organiza concursuri care în acest moment – ştiţi bine – în instituţiile publice sunt blocate, adică la două posturi vacante se scoate un post la concurs (…) Anul acesta vom reorganiza, iar de anul viitor vor începe concursurile", a informat Pintea.