În ultima vreme, avioanele de luptă ruseşti se ridică în mod regulat în aer pentru a intercepta avioane de recunoaștere și bombardiere care simulează lovituri cu rachete, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, într-un interviu acordat postului de televiziune „Rossia 24”.

Ministrul rus a subliniat că intensitatea zborurilor aviației NATO în apropierea granițelor rusești a crescut semnificativ.

„Un alt lucru ne alarmează mai tare: dacă anterior (…) erau în principal avioane care efectuau zboruri de recunoaștere, acum au început zboruri regulate cu antrenamente şi simulări ale loviturilor cu rachete”, a declarat ministrul rus al Apărării, potrivit Ria Novosti.

El a precizat că aceste zboruri sunt efectuate de un număr mare de avioane. Drept exemplu, ministrul rus a menţionat apropierea de frontierele ruse a bombardierilor americane strategice grele B52.

„Noi înţelegem motivul acestei intensificări, de ce este legată aceasta”, a subliniat Serghei Şoigu. El a adăugat că, într-o lume unipolară există un singur „stăpân”. Acum apare un al doilea pol, iar „stăpânului” nu prea îi place acest lucru, a declarat Şoigu.

„Rusia nu are altă opţiune decât să fie puternică, iar acum în ţară se face totul pentru ca nimic să n-o ameninţe”, a conchis ministrul rus.