"Urmează să ne întâlnim în cursul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare la fel, astfel încât să ascultăm punctele lor de vedere. Unii le-au formulat în scris, urmează să avem şi aceste consultări la sediul Ministerului Muncii", a precizat ministrul, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD întrebată care este stadiul elaborării proiectului de lege privind salarizarea din sectorul bugetar şi când urmează să se mai poarte discuţii cu sindicatele pe acest subiect.

Cât priveşte dacă în baza prevederilor noului Cod fiscal vor exista bani pentru măriri salariale mai consistente de anul viitor, Rovana Plumb a spus: "Acest lucru îl vom discuta în momentul în care va fi adoptat Codul fiscal şi vom evalua din punct de vedere al spaţiului fiscal bugetar modul în care vom putea implementa noua lege a salarizării".

"Eu am spus de la bun început că această lege va avea o perioadă de implementare de cel puţin trei ani", a adăugat ministrul Muncii.

Întrebată dacă pe proiecte care ţin de Guvern ar fi oportună o consultare şi cu preşedintele Klaus Iohannis, ea a spus: "Da, mi se pare o stare de normalitate, inclusiv pe Legea salarizării vom avea astfel de consultări". AGERPRES