Greva profesorilor s-ar putea încheia curând

Potrivit spuselor sale, există șanse ca sindicaliștii din domeniul educației să accepte oferta propusă de Guvernul României pentru a încheia greva.

„Există şanse să se îndeplinească, dialogul de astăzi de la Ministerul Muncii a fost unul constructiv.

S-a agreat că, începând de astăzi, discutăm tehnic, în profunzime, ceea ce au propus dumnealor vizavi de noile grile de salarizare”, a declarat, luni seară, Marius Budăi în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

Sindicaliștii din domeniul educației, mulțumiți de oferta propusă de Guvernul României

Tot luni seară, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, s-a arătat mulțumit de oferta propusă de Guvernul României, iar președintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a afirmat că oferta respectivă trebuie să fie adusă la cunoștința tuturor sindicaliștilor din domeniul educației.

„Am primit o ofertă mai bună. Practic, măsurile pe termen scurt de tranziție acel element numit susținere pentru cariera didactică în educaţie s-a îmbogățit din punct de vedere financiar cu aproape 1.500 de lei.

Adică 2.000 de lei pentru prima parte pe 5 iunie, pe care îi poate folosi salariatul unde dorește şi a doua parte încă 2.000 ca primă pentru dezvoltarea carierei. Asta înseamnă în bani 571 de lei pe lună până la apariţia noi legi a educației, însă problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor”, a explicat Anton Hadăr, potrivit sursei citate anterior.

Profesorii vor protesta și marți, 30 mai 2023

În ciuda acestui fapt, luni dimineața, sindicaliștii din domeniul educației au precizat că protestul de marți va avea loc, așa cum a fost stabilit.

„Se dorește încetarea acestui conflict de muncă, este clar că cele trei partide din coaliție să decidă. Nu ne dorim continuarea acestui conflict, ci întoarcerea în sălile de clasă, dar totul depinde de decizia coaliției. Așteptăm ca propunerile făcute miniștrilor Educației si Muncii să fie transmise coaliției.

Am solicitat suplimentar o întâlnire cu Klaus Iohannis, este obligația domniei sale să intervină și să medieze acest conflict intre salariații din învățământ si Guvernul României. Suntem dispuși să ne intâlnim cu președintele.

De astăzi a început să se miște și mediul universitar, am avut profesori care au ieșit la grevă. Mâine la Cluj vor ieși foarte multi în Piața Mare”, a spus, luni dimineață, Anton Hadăr.