"Guvernul va reanaliza în mod transparent proiectul de la Roşia Montană pe bază de dialog social, astfel încât să se respecte toate regulile europene în ceea ce priveşte protecţia mediului. De asemenea, Guvernul României a spus şi va face în aşa fel încât prin acţiunile pe care le va face să asigure crearea de noi locuri de muncă. Am invitat la dialog un anumit număr de persoane din partea dvs. /a protestatarilor din partea sindicatului Viitorul Mineritului, n.r./. Am văzut că în faţa ministerului are loc o mişcare de protest şi mi s-a părut corect să nu trec pe lângă subiect fără să ştiu care sunt problemele", a afirmat Plumb.

La rândul său, Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, prezent la discuţiile de miercuri, a precizat că se încearcă o funcţionare a dialogului.

"Încercăm ca dialogul social să funcţioneze. Sperăm ca în urma discuţiilor de azi, să facem un pas înainte în rezolvarea unei probleme", a spus Pop.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a anunţat, totodată, că în cursul săptămânii viitoare va invita la dialog toate celelalte organizaţii ale societăţii civile care pun în dezbatere publică subiectul Roşia Montană.

Marţi, după prima şedinţă de Guvern a noului Cabinet, premierul Victor Ponta a apreciat că, în ceea ce priveşte Roşia Montană, îşi doreşte locuri de muncă, dar că vrea garanţii de mediu şi participarea statului român.

"Astfel de lucruri nu se fac cu lobby politic ca cel făcut de preşedintele Băsescu", a spus Ponta.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, se întâlneşte, miercuri, cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai mai multor ONG-uri de mediu care pichetează sediul instituţiei pentru a discuta problematica proiectului minier de la Roşia Montană.

Delegaţia sindicaliştilor este formată din şase persoane, iar la întâlnire participă şi Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social.

Printre ONG-urile invitate la discuţii se regăsesc Asociaţia Pro Roşia Montană, Asociaţia Pro Dreptatea-Roşia Montană şi Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană.

Sursa: Agerpress