Dar oficialul a respins ideea că acest scandal ar putea fi o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei. 'Vom ieşi din criză mai puternici. Învăţăm din crize. Este aviditatea după faimă, după recunoaştere. Aşa cum au arătat crizele de pe pieţele financiare, concurenţa este extrem de dură, dacă vrei să ai succes pe plan global', a afirmat Schaeuble.

Ministrul german de Finanţe a precizat, totodată, că, în final, VW nu va mai fi ce era, estimând că vor avea loc schimbări semnificative în structura companiei, dar avertizând asupra intervenţiei statului pe piaţă.

Dar oficialul a respins ideea că acest scandal ar putea fi o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei. 'Vom ieşi din criză mai puternici. Învăţăm din crize', a declarat Schaeuble.

Reprezentanţii landului german Saxonia Inferioară, care deţine o participaţie de 20% în Volkswagen, au anunţat că investigaţiile demarate de autorităţile SUA au sporit îndoielile referitoare la acurateţea datelor privind poluarea publicate de toţi producătorii auto. În 2007, Saxonia Inferioară a cumpărat acţiuni Volkswagen în valoare de 41 de milioane de euro pentru a-şi menţine participaţia la 20%, în urma căreia îşi păstrează nivelul maxim al drepturilor de vot. AGERPRES