Dacă Grecia vrea să rămână în zona euro, nu există nicio cale mai bună decât cea pe care am adoptat-o noi, nu poate exista una fără alta, a afirmat ministrul german în cadrul unui colocviu organizat la Bruxelles.

Grecii "trebuie să formeze un guvern stabil şi să-şi respecte cu stricteţe angajamentele, la fel cum şi noi ne vom respecta angajamentele faţă de Grecia", a declarat Wolfgang Schaeuble. Apelul său vine să se adauge altora similare lansate de responsabili politici din Grecia şi din Europa.

Ministrul german de finanţe consideră însă totodată că "o mare majoritate a grecilor vor cu orice preţ să rămână în zona euro pentru că au înţeles care sunt avantajele unei monede comune, în pofida constrângerilor".

"Decizia revine Greciei", a conchis Wolfgang Schaeuble, respingând un eventual plan B al creditorilor ţării.

Atena nu a reuşit încă să-şi formeze un guvern după alegerile legislative desfăşurate duminică, în condiţiile în care susţinătorii continuării planului de austeritate convenit cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional nu şi-au asigurat o majoritate, lucru care face să planeze îndoieli asupra rămânerii Greciei în zona euro, scrie Agerpres.