‘Ei nu au nevoie de o lecţie. Au nevoie doar de puterea de a ajunge la un acord’ între democraţi şi republicani pentru a pune capăt paraliziei statului federal şi pentru a ridica plafonul legal al datoriei de stat, a declarat pentru presă ministrul german, prezent la Washington, alături de alţi lideri economici mondiali, pentru reuniuni ale FMI, Băncii Mondiale şi miniştrilor de finanţe din statele membre G-20.

Vineri, membrii G-20 şi-au exprimat oficial îngrijorarea cu privire la blocajul american în comunicatul final al reuniunii, cerând Washingtonului să acţioneze de urgenţă, aminteşte agenţia de presă franceză.

Dacă nu se va ajunge la un acord privind plafonul datoriei până joia viitoare, Statele Unite, cea mai mare economie mondială, ar putea intra în incapacitate de plată.

‘Un faliment al Statelor Unite este, în realitate, de neconceput. Consecinţele sunt greu de estimat’, a declarat Schaeuble, adăugând că, în această eventualitate, Europa ‘nu ar fi, fără îndoială, cea mai afectată’.

SURSA: Agerpres