‘Trebuie să adoptăm rapid măsuri de diminuare a impozitelor, care să intre în vigoare înainte de viitoarele alegeri legislative’ (prevăzute pentru septembrie 2013), a precizat pentru ziar ministrul liberal (partener minoritar în coaliţia guvernamentală).

‘Pentru noi liberalii, priorităţile sunt clare: este vorba înainte de toate de veniturile clasei medii şi de veniturile mici’, a declarat adăugând că situaţia economică este mai bună decât s-a prevăzut.

Veniturile provenite din impozite în Germania vor depăşi în acest an cu 17,7 miliarde de euro previziunile făcute în noiembrie 2010.

La rândul lui, ministrul conservator al finanţelor Wolfgang Schauble se opune oricărei scăderi de amploare a impozitelor înainte de viitoarele alegeri legislative din 2013, în timp ce liberalii de la Partidul liber-democrat /FDP/, aliaţi ai Uniunii creştin-democrate /CDU/ la putere, cer diminuarea impozitelor.

Ministerul Finanţelor arată că bugetul german ar putea fi îngreunat în următorii ani din cauza ajutoarelor acordate ţărilor europene aflate în dificultate, precum şi de creşterea dobânzilor care afectează serviciul datoriei sau chiar din cauza renunţării la energia nucleară.
SURSA: Agerpres