"Emmanuel Macron, plecare iminentă", titrează cotidianul economic "Les Echos" în ediţia sa de marţi. Potrivit paginii de Internet a revistei Marianne, ministrul francez al Economiei îşi va prezenta demisia preşedintelui François Hollande la ora 13.00 GMT. 

În vârstă de 38 de ani, Emmanuel Macron a alimentat speculaţiile cu privire la o candidatură la alegerile prezidenţiale din primăvara lui 2017 după ce în luna aprilie a acestui an şi-a lansat propria sa mişcare politică printr-o campanie de colectare a doleanţelor alegătorilor. 

Fost secretar general şi consilier economic al lui François Hollande la Palatul Elysée, Emmanuel Macron a fost numit ministru al Economiei în luna august 2014. Un an mai târziu numele său a fost dat unei legi destinate liberalizării anumitor sectoare de activitate (transporturi rutiere, notarii, deschiderea unor magazine în cursul zilei de duminic etc). Prezenţa sa în guvernul socialist a fost marcată de numeroase declaraţii criticate de o parte a stângii precum şi de o rivalitate constantă cu premierul Manuel Valls.

Agerpres