'Îi asigur pe toţi cei care îşi doresc ca astfel de măsuri să fie aduse în economie (prevăzute în Codul Fiscal – n. r.) că acest lucru se va întâmpla în acest an şi poate chiar mai devreme de data la care, iniţial, acest Cod Fiscal, trimis spre promulgare preşedintelui, o indica. Cu siguranţă, toate măsurile din Codul Fiscal care a fost astăzi retrimis Parlamentului se vor regăsi în economie, uzând de cele două instrumente pe care le avem la îndemână, fie aprobare în cadrul Guvernului, fie printr-o sesiune extraordinară la nivelul Parlamentului în timpul acestei veri', a precizat Teodorovici, într-o conferinţă de presă. 

Întrebat cum va proceda pentru a reduce TVA înainte de 1 ianuarie 2016, şeful de la Finanţe a explicat că există două instrumente legale la care se poate recurge pentru aplicarea măsurilor prevăzute în Codul Fiscal. 
'Există cele două instrumente legale: fie Guvernul, prin ordonanţele pe care le poate emite, fie Parlamentul, printr-o sesiune extraordinară, mai devreme de sesiunea din toamnă', a spus el. 

Eugen Teodorovici şi-a exprimat siguranţa că măsurile din Codul Fiscal se vor regăsi în economie la termenele prevăzute. 
'Vom reuşi cu siguranţă. Modul în care aceste lucruri se vor întâmpla va fi o surpriză plăcută pentru români şi una neplăcută pentru cei care s-au opus astăzi Codului Fiscal', a subliniat ministrul. 

AGERPRES