Ministrul Energiei a publicat raportul de mandat pentru ultimele șase luni

Ministrul Energiei și-a prezentat, joi, raportul de mandat pentru perioada iunie-noiembrie.

În acest context, el a oferit informații despre relansarea proiectului Tarniţa-Lăpuşteşti. Sebastian Burduja a anunțat că proiectul privind centrala hidroelectrică de la Tarniţa-Lăpuşteşti a fost relansat. În plus, prin demersurile ministerului său, a fost accelerat programul civil nuclear românesc.

Tot el a amintit și finalizarea procesului de listare a Hidroelectrica. Despre aceasta el a precizat că a fost „cea mai de succes listare din lume în acest moment”.

În plus, ministrul a promis că rezultatele au bătaie lungă. Ele nu se vor vedea la următoarele alegeri, ci sunt „pentru următoarele generaţii”,.

„Ceea ce contează cu adevărat atunci când eşti într-o funcţie publică este să laşi ceva în urma ta. Sunt destule zile în care poţi să te întrebi dacă merită sacrificiul: orele lungi, nopţile albe, frustrarea luptelor cu morile de vânt din malaxorul unei birocraţii adesea copleşitoare sau absurde.

Cine crede că e suficient să ai bune intenţii greşeşte, e nevoie de mult mai mult pentru a livra rezultate. E nevoie de nervi tari, de anduranţă, de o doză de idealism în a crede în viitorul acestei ţări”, a arătat Sebastian Burduja.

Realizările din ultima jumătate a anului

Ministrul susține că obiceiul de a prezenta bilanțul la fiecare șase luni ține de transparență și responsabilitate. El a anunțat că este o chestiune „de respect faţă de dumneavoastră şi, până la urmă, un lucru de bun simţ”.

„Am păstrat preţurile la energie electrică şi gaze plafonate pentru toţi românii; Am asigurat stocurile necesare pentru sezonul rece; Am accelerat investiţiile din fonduri europene, semnând contracte pentru proiecte în valoare de aproape 10 miliarde de euro; Am relansat proiectul Tarniţa-Lăpuşteşti;

Am accelerat programul civil nuclear românesc; Am finalizat în timp record programul Electric Up 1 şi ne pregătim de Electric Up 2; Am repornit investiţia în centrala pe gaz de la Iernut; Am finalizat cu succes listarea Hidroelectrica, cea mai de succes listare din lume în acest moment;

Am salvat Complexul Energetic Valea Jiului; Am finalizat prima variantă a PNIESC şi am lansat Consiliul Onorific, în pregătirea Strategiei Naţionale Energetice”, a adăugat el.

Cât despre Sebastian Burduja, reamintim că el este unul dintre numele vehiculate intens drept posibil candidat al PNL pentru Primăria Capitalei.

Demnitarul spune că nu va da înapoi, dacă va fi propus drept candidat.

„Sunt dispus să-mi asum orice bătălie şi niciodată nu m-am dat în lături de la o provocare. PNL în Bucureşti are datoria să vină cu o propunere proprie şi la Primăria Generală şi la primăriile de sectoare”, a explicat Burduja, într-o intervenţie la RFI.