El a afirmat că vânzarea a 15% din acţiunile CEO se va face numai în condiţiile în care va fi obţinut un preţ bun pentru acest pachet minoritar, banii urmând să fie investiţi în retehnologizarea companiei. 

"Actualul Guvern nu va lua această decizie. S-a mai făcut un pas spre drumul vânzării a unui pachet minoritar, dar şi acela dacă se va face, se va face în condiţii care vor fi satisfăcătoare pentru obiectivul urmărit şi anume capitalizare. Deocamdată, nu există nicio astfel de decizie, nici măcar timpul necesar pentru o astfel de privatizare nu este nici anul acesta, nici anul viitor, deci nu vorbim despre o privatizare majoritară. Acum discutăm despre 15%, dacă se va găsi pe piaţă un preţ bun pentru aceşti 15% putem discuta, dar deocamdată nici acest preţ bun nu există. Compania are nevoie să facă nişte investiţii, deocamdată negociază cu băncile pentru împrumuturi care costă, dar dacă pe piaţă se va ajunge la concluzia că există posibilitatea să vinzi aceste acţiuni la un preţ bun, probabil că se va lua decizia de a vinde 15%, dar deocamdată nu vorbim de privatizare majoritară", a precizat Andrei Gerea. 

Ministrul Energiei a participat vineri, la Târgu-Jiu, la o şedinţă cu reprezentanţii sindicatelor din cadrul complexului, cu membrii Consiliului de Supraveghere şi cu conducerea CEO. 

"Vizita a fost motivată de solicitarea mea de a avea o şedinţă de lucru legată de situaţia companiei cu managementul, sindicatele, consiliul de supraveghere şi conducerea ministerului. Suntem într-un moment de bilanţ, compania a terminat procesul de restructurare, s-a traversat şi un moment dificil din punct de vedere al lichidităţilor şi am considerat că pe fondul unei situaţii bune de moment pentru companie că putem sta de vorbă şi să ne facem planuri de viitor. Întâlnirea de astăzi (vineri – n.r.) a fost importantă pentru că s-a tras o concluzie clară, toată lumea doreşte să pună umărul la dezvoltarea acestei companii. Noi considerăm energia produsă pe cărbune ca fiind element de siguranţă naţională. Au fost propuneri, o fabrică de brichetare a cărbunelui şi utilizarea zonei sterile deja a haldelor pentru a face un parc fotovoltaic", a mai spus Gerea. 

Andrei Gerea a vizitat mai multe cariere şi termocentrale ale CEO şi a menţionat că trebuie definitivat planul exproprierilor şi cel de investiţii, iar la şedinţa de Guvern din august speră să fie analizate proiectele de realizare a fabricii de brichetare şi a parcului fotovoltaic, dar şi efectuarea unor analize pe zona de legislaţie, care să fie favorabilă CEO. 

AGERPRES