Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că Ludovic Orban a solicitat un proiect prin care rețelele de gaze să fie eligibile pentru obținerea de fonduri europene.

„Premierul Ludovic Orban a solicitat ca în exerciţiul financiar 2021-2027 să fie eligibile pentru finanţare din fonduri europene înfiinţările de reţele de gaze sau extinderile de reţele. Voi susține și sprijini acest proiect important, pentru ca românii care doresc să aibă gaz în case să poată avea această posibilitate”, a scris ministrul pe Facebook.

De asemenea, acesta a mai anunțat și că extinderea rețelei de gaz este un obiectiv atât al Ministerului cât și al Guvernului. Astfel, Virgil Popescu a reușit modificarea legii, iar de acum înainte autoritățile administrației publice locale pot înființa rețele de distribuție a gazelor naturale. Scopul este de a aduce gaze românilor care nu au acces la așa ceva.

„Extinderea rețelei de gaz în țara noastră a fost și este un obiectiv pe care vrem să îl ducem la îndeplinire. În 2018 demaram campania – PNL aduce gazele în casele românilor. Asta după ce am reușit să modific legea, astfel că autoritățile administrației publice locale pot înființa rețele de distribuție a gazelor naturale, iar acestea să fie conectate la magistrale de gaz. Acum facem următorii pași pentru a realiza o nouă etapă a acestui proiect important”, a mai precizat Virgil Popescu.