Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a explicat că nu s-a pus niciodată problema, la nivel guvernamental, de anulare a examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională din acest an.

“Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor, cum de altfel nu a existat vreodată o intenție de inghețare a anului școlar. La momentul acesta, nu există niciun motiv să ne gândim la așa ceva. Ministerul Educației Naționale pregătește, împreună cu Ministerul Sănătății, procedurile specifice pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor, pe baza ordinului comun care a fost deja emis”, a declarat ministrul Educaţiei.

“Foarte multe unități de învățământ sunt deja pregătite și au luat măsurile necesare”

Monica Anisie a detaliat şi măsurile care se iau deja în unităţile de învăţământ în vederea redeschiderii. În plus, ea a spus şi că procedura de achiziţie a măştilor de protecţie a fost reluată, iar totul va fi gata la timp.

“Metodologiile sunt aprobate și publicate în Monitorul Oficial. Inspectoratele Școlare Județene și conducerile unităților de învățământ se pregătesc pentru redeschiderea școlilor. Inspectoratele colaborează cu Direcțiile de Sănătate Publică, pentru ca în fiecare unitate de învățământ să exiiste câte un cadru medical care va asigura permanența și triajul epidemiologic. Foarte multe unități de învățământ sunt deja pregătite și au luat măsurile necesare.

Ministerul Educației și Cercetării se află în plină procedură de achiziție a măștilor. Am reluat procedura, în așa fel încât să fie totul pregătit la timp.  Copiii trebuie să respecte măsurile de prevenție”, a mai precizat Monica Anisie pentru educatieprivata.ro.