Monica Anisie a precizat într-o declarație de presă că sunt șanse mici ca noul an școlar să înceapă în regim normal de la toamnă. Ministrul spune că după o analiză a tuturor modalităților de redeschidere a unităților școlare și conform recomandărilor Ministerului Sănătății, cel mai bun scenariu este cel al învățământului hibrid. Concret, o parte din elevi vor merge normal la școală, iar alții vor învăța de acasă în sistem online, transmite Digi24.

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a spus Ministrul Educației.

Despre nemulțumirile elevilor în ceea ce privește sistemul de învățare online, Monica Anisie dă asigurări că ministerul se va adapta pentru a îmbunătăți situația, primii pași în acest sens fiind deja făcuți.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut.

Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a adăugat Monica Anisie.

Ministrul Educației a precizat și faptul că profesorului îi revine rolul să ghideze elevii în cazul în care aceștia nu știu să folosească tableta.