'Vreau să vă spun că lucrez la un program naţional de revigorare a mineritului, a industriei extractive româneşti. Sper ca în maximum o lună de zile să pot prezenta opiniei publice un program care este conceput pe fiecare produs sau mineral pe care-l are ţara aceasta. Pentru că ne-am bătut joc de această industrie. Avem resurse suficiente în această ţară şi, după opinia mea, orice resursă trebuie pusă în slujba cetăţeanului român. Adică să câştige ţara până la urmă şi noi să avem un trai mai bun', a declarat Niţă într-o conferinţă de presă.

Ministrul Economiei a susţinut că au fost atâtea mine 'care au lucrat zeci de ani şi ne-am bătut joc de ele', menţionând, printre altele, Remin Baia Mare şi Minvest Deva.

'Solul ăsta românesc are zinc, are plumb, are cupru, are aur, are argint, are de toate. Şi noi, în loc să exploatăm asta raţional, eficient, pe unele le-am închis, unele sunt în paragină', a declarat ministrul.

Întrebat dacă unele dintre mine ar putea fi redeschise, Niţă a răspuns că se ia în calcul acest lucru.

'Da. Vom deschide câţi bani vom avea. Sau companiile care sunt de stat, dacă vor avea bani şi vor investi, vor deschide. Dacă nu, în parteneriate public-privat. Dar să vedem că se mişcă lucrurile, că se creează locuri de muncă şi că exploatăm raţional şi eficient aceste resurse', a mai spus ministrul Economiei.

SURSA: Agerpres