Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis, pe marginea acestui subiect.

„Este o zi foarte importantă. Nu doar eu aștept decizia Curții, ci toate autoritățile locale, pentru că deja se îngroașă gluma cu bugetul. Abia facem față cu bugetul de anul trecut și ieri am făcut o solicitare la Ministerul Finanțelor pentru suplimentarea sumelor, pentru că avem de făcut plăți, inclusiv pe fonduri europene și nu ne mai încadrăm. Eu aștept pentru că toate autoritățile locale și toți primarii care ne privesc știu că bugetul este un capital pentru a-și derula investițiile și dacă ar fi să mă refer la PNDL avem în execuție 12.681 de proiecte în toată țara. (…) Ziua de astăzi este foarte importantă. Chiar aștept, pentru că e pentru prima dată când un președinte a atacat la CCR…adică e ceva de noaptea minții. S-a mai practicat să-l trimită înapoi la Parlament. Eu cred că președintele va avea o reală problemă, inclusiv cu primarii care îl susțin pe domnia sa, pentru că nu este în regulă să intrăm în luna aprilie fără buget într-un an foarte important”, a spus Daniel Suciu, la postul Antena3.

Iohannis a reclamat faptul că Legea bugetului încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

De asemenea, Curtea va analiza şi obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, formulată de preşedinte.