Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării, a susținut că social-democraţii sunt „scoşi din minţi” că nu mai pot fura. Acest lucru se întâmplă de când el ar fi ajuns la conducerea Ministerului Dezvoltării și de când s-a asigurat ca investiţiile de modernizare a României să fie realizate corect. Replica PSD a venit imediat, deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu replicând că lui Ion Ștefan i s-ar potrivi şi porecla „ministru închipuit”. Ea s-a întrebt retoric ce îl recomandă pe Ion Ştefan la conducerea Ministerului Dezvoltării.

„Nu vă interesează proiectele primarilor, ale instituţiilor publice, ale antreprenorilor, de investiţiile pe care Ministerul Dezvoltării le-a făcut în perioada pandemiei în sistemul sanitar pe care l-aţi lăsat muribund. PSD nu a priceput nici până la acest moment că minciuna nu a adus niciun gram de prosperitate românilor, iar PSD a trăit cu minciuna în braţe. (…) După cât de tare ţipaţi, v-aş bănui de sevraj, sevraj din cauza că nu mai aveţi acces la banul public”, a susținut Ion Ştefan, în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor.

El a făcut referire la decizia Guvernului care a creat cadrul legal astfel încât Compania Naţională de Investiţii să modernizeze sectorul colectării apelor uzate.

„De asemenea, în şedinţa de Guvern din 4 iulie s-a creat cadrul legal pentru ca Companiei Naţionale şi Investiţii să realizeze investiţii de modernizare, în sectorul colectării apelor uzate şi al sistemelor cu apă, dat fiind faptul că mulţi români nu beneficiază de alimentare cu apă şi gaze. Nu v-a interesat faptul că Ministerul Dezvoltării nu a blocat niciun şantier, nu a oprit nicio lucrare demarată pe PNDL 1 şi PNDL 2, ci s-a asigurat că toate investiţiile sunt realizate corect. Nu am oprit plăţile nici pe durata stării de urgenţă. PSD, prin programul de suflet al lui Dragnea, PNDL, a risipit ani de zile bani publici pe lucrări prost făcute. De când am preluat mandatul la minister, uite că nu mai puteţi fura şi asta vă scoate din minţi”, a arătat ministrul.

Deputații au dezbătut moţiunea simplă împotriva ministrului Ion Ştefan intitulată „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”.