Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a lansat sâmbătă seară un atac în valuri la adresa PSD. Cîțu a postat mai multe mesaje succesive pe Facebook, în care arată că social-democrații sunt cei care au distrus economia, deși aruncă această vină în cârca sa.

Mai mult decât atât, ministrul de Finanțe îi acuză pe cei de la PSD că produc intenționat știri false pe teme economice, pentru a-l denigra.

Sfatul pentru PSD

”Disperare, numele tău este PSD! De câteva zile tot PSD-ul produce știri false pe teme economice la adresa mea. Socialiștilor, vă dau un sfat. Puneți mâna pe carte!”, a sunat atacul lui Florin Cîțu.

”PSD = SĂRĂCIE! Cea mai MARE inflație din UE trei ani la rând!”, a scris Cîțu într-un alt mesaj, precizând că în timp ce inflația a crescut cu aproape 6 procente în intervalul 2017 – 2019.

”PSD = SĂRĂCIE! PSD a omorât producția internă și exporturile și a SUSȚINUT importurile!”, a adăugat ministrul, arătând că deficitul comercial a crescut cu 7 miliarde de euro în aceeași perioadă de timp.

”PSD = SĂRĂCIE! PSD a DISTRUS moneda națională. 2017: EURRON =4.5 – 2019: EURRON = 4.79”, a continuat Florin Cîțu șirul acuzațiilor.

”Lucruri fantastice pentru români”

”PSD = SĂRĂCIE! Investițiile în guvernarea PSD au ajuns la MINIM ISTORIC și au rămas acolo trei ani la rând!”, acuză ministrul de Finanțe.

În concluzie, Florin Cîțu a postat, pentru comparație, realizările Guvernului din care face parte:

”PNL = BUNĂSTARE! Rata inflației a SCĂZUT în ianuarie 2020 și BNR estimează o SCĂDERE a inflației pentru tot anul. ROBOR la 3 luni a scăzut în fiecare zi în ianuarie și februarie 2020. Cea mai MICĂ dobândă la un împrumut pe piețele internaționale din ISTORIE! Reducem deficitul bugetar = dobânzi mai mici, inflație mai mică, deficit de cont curent mai mic …

Facem lucruri fantastice pentru români. Așa cum am promis”, susține Florin Cîțu.