Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, că Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda va fi dat în folosință până la sfârșitul anului, iar pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva se va circula în maximum două săptămâni.

„Stadiul lucrărilor pe lotul 1, al autostrăzii Sebeș – Turda este de peste 70%. În cursul zilei se lucra la turnarea covorului asfaltic pe o porțiune de drum”, a declarat Ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor și directorul general CNAIR au vizitat șantierele Autostăzii Sebeș – Turda Loturile 1 și 2 și Autostrada Lugoj – Deva, Loturile 3 și 4, pentru a verifica evoluția lucrărilor.

Ministrul Transporturilor a mai spus că lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda sunt în graficul stabilit de către constructor, iar dacă vor fi mobilizați mai mulți muncitori și mai multe utilaje, este posibil ca termenul final asumat de către antreprenor să fie respectat.

„În cazul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, față de situația constatată anterior acestei vizite, când se avea în vedere inclusiv rezilierea contractului din cauza mobilizării reduse și a întârzierii termenelor de execuție, Ministrul Transporturilor a fost mulțumit că lucrările, în prezent, sunt în graficul stabilit de către constructor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

„Am văzut că mobilizarea este cu totul alta față de când am venit și am spus că voi rezilia contractul în acel moment. Iată că suntem în grafic, dar cu toate acestea, eu aș vrea să văd și mai mult decât atât, ca să își poată susține termenul pe care și l-au asumat… deși ați văzut că eu în evaluarea pe care am făcut-o pentru kilometrii care vor fi deschiși la finalul acestui an, nu m-am hazardat să spun că vom finaliza acest lot, să-l putem da în trafic, la sfârșitul anului, constructorul și-a menținut acest termen inclusiv astăzi. Vreau să văd acest lucru, să fie o surpriză, suplimentar față de ce am spus la ultima conferință de presă”, a precizat Răzvan Cuc.