Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism va avea loc la Sibiu şi va reuni reprezentanţi ai autorităţilor responsabile de turism din 30 ţări, a anunţat miercuri ministrul Turismului, Bogdan Trif, după întâlnirea cu directorul executiv al acestui organism, Eduardo Santander.

Potrivit unui comunicat, ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit cu directorul executiv al Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, în contextul reuniunii Guvernului României cu reprezentanţii Uniunii Europene la Bruxelles, cei doi perfectând detaliile organizării, în ţara noastră, a Adunării Generale a Comisiei Europene Turism.

Ministrul Bogdan Trif a propus ca acest eveniment, la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor responsabile de turism din peste 30 de ţări, să aibă loc la Sibiu, ideea fiind primită „cu toată deschiderea” de către Eduardo Santander.

„Am discutat cu domnul Santander despre organizarea acestui eveniment la Sibiu, iar propunerea mea a fost primită cu toată deschiderea de către domnia sa. Pentru Sibiu, o astfel de manifestare va fi marcantă în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România. Această conferinţă va pune turismul sub lumina reflectoarelor, va sublinia maturitatea eforturilor făcute pentru dezvoltarea domeniului, dar mai ales va prezenta România ca importantă destinaţie turistică în Europa şi în întreaga lume”, a declarat după întâlnirea de la Bruxelles cu Eduardo Santander, ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat în comunicatul menţionat.

Sursa citată a mai precizat că ministrul Turismului a stabilit şi un parteneriat informal privind promovarea României ca destinaţie turistică pe platformele de comunicare ale Comisiei Europene pentru Turism.

De asemenea, Bogdan Trif a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul valon al turismului, Rene Collin, pe tema priorităţilor României în domeniu în timpul preşedinţiei consiliului UE.