După ce inițial a refuzat să se prezinte la audieri, în fața Comisiei economice din Senat, condusă de Daniel Zamfir, se pare că totuși ministrul de Finanțe va fi marți prezent în Parlament.

De data aceasta, Cîțu a fost convocat la audieri de comisiile reunite economică și de buget-finanțe de la Senat. Anunțul a fost făcut luni seară pe Facebook, chiar de către senatorul Daniel Zamfir.

A doua invitație

”CÎȚU, ÎN CORZI
Mâine la ora 11 ministrul finanțelor va fi audiat în comisiile reunite economică și de buget finanțe la Senat. A venit momentul să dea socoteală! Deocamdată, doar în fața Parlamentului”, a scris Zamfir, pe contul său.

Trebuie precizat faptul că ministrul de Finanțe a refuzat prima invitație motivând faptul că analiza activităţii Ministerului Finanţelor Publice nu intră în atribuţiile Comisiei economice, condusă de senatorul Daniel Zamfir.

”Ca urmare a adresei din 22 ianuarie prin care mă invitaţi să particip la şedinţa Comisiei economice din data de 28.01, vă aduc la cunoştinţă că nu voi putea da curs invitaţiei, având în vedere faptul ca analiza activităţii Ministerului Finanţelor Publice nu intră în atribuţiile Comisiei economice.

Dacă invitaţia la Comisia economică nu are alte raţiuni decât pur politice şi speculative, sunt nevoit să declin invitaţia de a participa la şedinţa din 28 ianuarie.

Regrupare de forțe

În cazul în care şi alte comisii sunt interesate de aspecte ce ţin de activitatea Ministerului de Finanţe, vă reamintesc ca Regulamentul Senatului prevede la articolul 178 invitarea membrilor Guvernului la dezbateri pe teme politice de interes major”, se arată în răspunsul oficial prin care Florin Cîțu a declinat invitația.

”Nu vine la Comisia Economică tocmai pentru că are lucruri de ascuns. În ceea ce privește nerespectarea regulamentului, este o aberație. Orice Comisie din Parlamentul României este îndreptățită să cheme la audieri pe orice demnitar din țara asta.

Să spună cineva că nu are dreptul Comisia Economică din Senat să invite ministrul Finanțelor… este o aberație. Crede că va scăpa să vină în fața Comisiei să dea socoteală. Eu vă asigur că domnul Cîțu va veni în fața Comisiei!

(…) Deja am luat legătura cu președintele Comisiei de Buget-Finanțe și am convenit împreună – îi spun domnului Cîțu în direct – marți, la ora 11.00, cele două Comisii reunite vor purcede la audierea domnului Cîțu”, a replicat senatorul Daniel Zamfir, într-o emisiune televizată.