Ca urmare a încetării mandatului iterimar al directorului general, Consiliulul de Administrație al Companiei Naţionale Aeroporturi București l-a desemnat vineri director general interimar pe Gabriel Stoe.

Gabrie Stoe are 45 de ani, este de profesie economist și a ocupat anterior diverse funcții atât în cadrul CNAB (inclusiv pe cea de director financiar), cât și la Tarom, unde a fost director general interimar și director financiar.

El a fost pus director general interimar și accountable manager interimar la Tarom în martie 2016, în locul lui Christian Heinzmann, revocat peste noaptee din funcția de CEO de către membrii Consiliului de Administrație al companiei.

În luna octombrie a anului trecut, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Dan-Dumitru Baciu, a transmis Consiliului de Administraţie al companiei o notificare prin care renunţă la mandatul de director general. Iar board-ul companiei, reunit pe 4 octombrie 2018, l-a desemnat în funcţia de director general al CNAB pe Traian Panait, cu un mandat provizoriu de patru luni.

Cele două aeroporturi bucureştene au înregistrat în 2018 un număr de 13,85 milioane de pasageri şi 137.784 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări).
Pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat anul trecut peste 13,82 milioane de pasageri, în creştere cu 7,95% faţă de 2017, respectiv 122.966 de mişcări de aeronave, cu 5,35% mai multe faţă de anul anterior.

Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa – Aurel Vlaicu a fost tranzitat de 20.551 pasageri (+16,61%), aici fiind operate 14.818 mişcări de aeronave (+12,3%).

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 57 de companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinaţii.

CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.