Aceasta a precizat că dacă unul dintre partide emite pretenţii de schimbare a protocolului, i se pare firesc ca tot protocolul să fie renegociat.

„Din punctul meu de vedere, protocolul ar trebui menţinut aşa cum este. Să se realizeze rocada lin şi românii să vadă o responsabilitate maximă la nivelul guvernanţilor: uite, un angajament asumat a fost dus la bun-sfârşit! În decursul timpului, am văzut atâtea protocoale parafate şi răsturnate, încât oamenii oarecum se aşteaptă: ”Ei şi-au aranjat jocurile şi protocoalele au fost doar de faţadă”. În acelaşi timp, dacă unul dintre partide emite pretenţii de schimbare a protocolului, mie mi se pare firesc ca tot protocolul să fie renegociat şi văzute oportunităţile de a pune expertiză în domenii din partea partidelor. Pe fond, structura guvernului şi reprezentarea în guvern să plece şi de la expertiza cea mai bună pe care partidele o au pentru a obţine performanţă la guvernare”, a spus deputatul liberal.

PSD şi PNL discută reducerea numărului de ministere

„Urmează un an şi jumătate extrem de dificil. Sunt deja tensiuni sociale, am văzut ce s-a întâmplat cu profesorii, vedem anunţurile Sanitas, avem proteste şi pe partea de agricultură. În acelaşi timp, bugetul de stat este cam strâns cu uşa. Aşadar, fiecare bănuţ trebuie foarte bine chibzuit. Mi-aş dori ca structura guvernului să fie mai suplă, să aibă oameni care să tragă în aceeaşi direcţie, iar partidele, dacă s-ar putea, să nu se mai certe în spaţiul public”, a conchis Raluca Turcan.

Turcan a mai precizat că PNL va merge separat de PSD la alegerile din 2024.

”La alegerile europarlamentare nu poţi să mergi pe liste comune. Din punctul meu de vedere, ar fi în detrimentul şi al partidelor, dar şi al societăţii să nu aibă libertatea de a opta pentru unul sau altul dintre partide. Tandemul pe care l-aţi prezentat (Nicolae Ciucă – Marcel Ciolacu – n.r.) a funcţionat într-un an şi jumătate – mai bine, mai rău, putem comenta. Cei doi preşedinţi de partide vor lucra şi în perioada următoare, timp de un an şi jumătate, însă în alegeri – şi eu vă vorbesc şi ca preşedinte de organizaţie la Sibiu – noi ne pregătim cu oamenii cei mai buni, prezentăm reuşitele administraţiei liberale în teritoriu astfel încât PNL să meargă pe picioarele lui în alegeri”, a explicat Raluca Turcan.