Potrivit acestuia, compania are în vedere pentru acest an modernizarea a şapte locomotive, 40 de vagoane şi repararea a circa 2.500 de vagoane,
"Până la finalizarea tuturor procedurilor de a programului de subvenţionare a traficului ROLA până la 60% din costul total al transportului, CFR Marfă are în vedere să finanţeze, din fonduri proprii, reparaţii la minim 50 de vagoane ROLA, prospectarea pieţei şi amenajarea unor terminale care vor putea deservi traficul ROLA. Societatea are în derulare pentru anul 2015 proiecte din fonduri proprii pentru modernizarea a 7 locomotive, 40 de vagoane şi repararea unui număr de aproximativ 2.500 de vagoane. De asemenea, avem în vedere pregătirea societăţii pentru privatizare", a spus Matache.

El a precizat că, în 2014, CFR Marfă a transportat un volum de 28 milioane tone de marfă.

"Cu un volum de 28 milioane de tone de marfă transportate în anul 2014 societatea este lider pe piaţa transporturilor de marfă din România trecând în anul 2014 printr-un amplu proces de restructurare. Principalele orientări şi planuri de perspectivă ale Companiei de Transport Feroviar de Marfă sunt menţinerea şi creşterea cotei de piaţă. Societatea îşi propune să-şi consolideze poziţia pe piaţa transporturilor feroviare de marfă prin încheierea unor noi contracte, creşterea vitezei de transport şi reducerea timpilor de mers", a afirmat secretarul de stat.

În ceea ce priveşte dezvoltarea transportului intermodal de mărfuri pentru a utiliza în continuare tipul de transport 'din poartă în poartă', Matache a precizat că societatea vrea menţinerea parcului activ de vagoane port container, punerea în circulaţie de trenuri complete de containere sau cutii mobile în trafic intern şi internaţional, dezvoltarea de platforme intermodale şi modernizarea unor platforme existente în parteneriat public privat în zone cu impact economic precum Bucureşti, Timişoara, Bacău, Suceava.

SURSA: Agerpres


Te-ar putea interesa și: