Criza provocată de COVID-19 este cu atât mai complicată cu cât nu există un tratament general valabil pentru acest virus. Ministerul Sănătății a anunțat în această seară că de săptămâna viitoare se va administra un nou tratament în România. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a vorbit, la Antena 3, despre noi tratamente pentru bolnavii care se află în stare gravă din cauza coronavirus. Acesta a vorbit despre terapia cu plasmă hiperimună.

Suntem pe cale să introducem o terapie performantă, dată recent, acea terapie cu plasmă hiperimună. Asta însemană că de la pacienții care s-au vindecat de infecția cu coronavirus se recoltează plasmă sanghină care conține o concentrație ridicată de anticorpi anti-covid și e trecută printr-un proces de plasmafereză.

Se injectează, se tratează această plasmă pacienții severi, aflați în terapie intensivă. Am primit o donație de patru aparate de plasmafereză pentru așa ceva. Este nevoie de asemenea verificarea acestei plasme, pentru a vedea dacă aceasta conține și alți viruși.

E o chestiune de zile. Presupun că după Paște vor intra cât mai repede.”, a spus Horațiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății.