Ministerul Educaţiei informează vineri că, de la reluarea cursurilor cu prezenţă fizică şi până în prezent, au fost suspendate orele la 730 de clase din întreaga ţară.

Potrivit informări transmise de Ministerul Educaţiei, în perioada 8 – 19 februarie, au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 un număr de 809 elevi şi 638 de angajaţi din sistemul de învăţământ.

CNCAV a primit datele necesare pentru vaccinarea prioritară a personalului din învățământ

Ministerul Educaţiei a transmis miercuri Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) datele necesare demarării activităţii de vaccinare “prioritară” a personalului din învăţământ în centre dedicate (prin organizarea de echipe mobile).

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324 şi numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622.

Ministerul Educaţiei precizează că a comunicat către CNCAV: necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă şi judeţe, lista celor 42 de locaţii destinate procesului de vaccinare a personalului din învăţământul preuniversitar (personal din creşe şi grădiniţe, personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal), precum şi lista persoanelor de contact responsabile (inspectori şcolari generali).

De asemenea, Ministerul Educaţiei a mai transmis şi lista celor 20 de locaţii, pe fiecare centru universitar, destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învăţământul universitar şi persoanele de contact responsabile.

Până în prezent, s-au vaccinat în jur de 30.000 de cadre din învăţământ, iar peste 120.000 sunt programate, după cum transmitea marți președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea