Ministerul Educației a anunțat vineri, 26 mai, că a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul privind modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar 2023 – 2024.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației, în perioada 3 – 18 mai au fost depuse și validate cererile de înscriere de către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali.

Prima etapă de înscriere

Ministerul Educației a anunțat că pentru prima etapă de înscriere, în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc:

-procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

-repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;

-afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.

A doua etapă de înscriere

Pentru a doua etapă de înscriere, în perioada 6 – 12 iunie vor avea loc:

-depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară;

-validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

De asemenea, în perioada 13-19 iunie vor avea loc:

-procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;

-afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Înscrieri Bacalaureat 2023

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat 2023 vor începe pe 29 mai și se vor termina pe 7 iunie. În cadrul sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat, probele scrise și orale vor avea loc în perioada 12-29 iunie, iar evaluarea competențelor digitale va fi efectuată între acestea.

Pe data de 3 iulie, până la ora 12.00, vor fi afișate rezultatele, urmând ca între orele 12.00-18.00 să se poată depune contestații. În perioada 4-6 iulie se vor soluționa contestațiile, iar pe data de 7 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Perioada de înscriere pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat din 2023 este cuprinsă între 17 și 24 iulie.